ESB KesäleiriNEWS Ma 10.6.2019

ESB:n toinen leiriviikko alkoi heti ensimmäisestä päivästä alkaen tiukkana, mutta tehokkaana. Vanhempien leiriläisten kilparyhmän ulkotreenin ohjelmassa oli fyysistä harjoittelua juosten, hyppien ja loikkien.

Ennen harjoitusta pelaajat olivat luottavaisin mielin ja valmiina koitokseen. Harjoitus päättyi huoltavaan lihaskuntoharjoitteeseen ja venyttelyyn.

Nuoremmat juniorit laittoivat leiriviikon käyntiin sisätiloissa ketteryys- ja nopeustreenillä. Tikapuita, fyysisiä ja taidollisia tehtäviä sekä vauhtia ja hyvää musiikkia. Treenejä jatkettiin multitreenillä, jossa puolustettiin, lyötiin laakalyöntejä, blokattiin ja pushattiin etukulmista. Jälkiruoaksi tehtiin vielä hyökkäysliikkumiskisa.

Lounas nautittiin Haukilahden paviljongissa. Kävelymatka sujui leppoisasti hyvässä seurassa ja aurinkoinen sää sai suut hymyyn.


Iltapäivän treeni alkoi tylsääkin tylsemmällä jalkatyöharjoitteella läheisellä ulkoliikunta-alueella, mutta onneksi kaikki olikin lopulta vain ohjaajien pilaa ja ohjaajana toimineen Riikan piilosta kaivama iso jumppapallo käynnisti joukkueiden välisen käsipallo-ottelun. Iloa ja liikunnan riemua, joukkuetaktiikkaa ja joukkuehenkeä ja tietenkin hienoja suorituksia.


Nuorempien touhutessa ulkona, laittoi Teguh pallot ja vanhemmat pelaajat liikkeelle multiharjoituksessa, jossa keskityttiin kämmen- ja rystypuolen drivelyönteihin. Osa pelaajista kävi tekemässä pienen jalkatyöharjoitteen Samuelin kanssa ulkona. Kiertävä minuuttipeli päätti iltapäivän lajiosuuden.

Päivän coachihaasteessa mitattiin tällä kertaa syöttö- ja lyöntitarkuutta. Moni pelaajista yritti lamppujen yli, osa ali ja muutama jopa niiden läpi.

Erilaiset tavat tuottivat hyvää tulosta. Ensimäiseltä kierroksella toiselle pääsi ennätyksellisesti peräti seitsemän pelaajaa tasatuloksin, joten Coachihaasteen voittaja ratkaistiin uusintakierroksella. 

Tarkimmin palloja koriin lyönyt Anna palkittiin suklaisella yllätyspalkinnolla. Ensimmäinen leiripäivä päättyi iloisissa tunnelmissa.


Teksti ja kuvat: Sami
Videot: Teguh (”I’m ready”), Sami (”coachchallenge”)