ESB:llä uusi puheenjohtaja – Matti Mäenpää

Vuoden 2017 alussa ESB:n hallinnollisten tehtävien joukoissa aloitti Matti – ja suoraan puheenjohtajan roolilla. Edellinen puheenjohtaja, nykyinen toiminnanjohtaja, Keijo ja johtokunnan jäsen Karri saivat Matin helposti puhuttua mukaan. Miksiköhän? Näin asiasta kertoo Matti:

Olen harrastanut sulkapalloa seurassa 12-vuotiaasta lähtien: silloin naapurin Antin kanssa keksittiin piha-sulkista pelanneina mennä kokeilemaan, millaista pelaaminen olisi sisätiloissa, ja Orimattila Badminton Club tarjosi tähän mahdollisuuden. Kilpailin ylä-aste ja lukio-ajan aktiivisesti, mutten B-luokkaa korkeammalle päässyt niinä aikoina. Nyt melkein 30 vuotta tuota aloitusta myöhemmin voin todeta, että löysin sulkapalloilusta kaksi rakkauttta: itse lajin ja vaimoni Anun, joka jo varhaisina juniori-aikoina ryhdisti peliolemustani, jos satuttiin samoihin kisoihin.

Anu ja Matti

Meillä on kolme lasta, jotka kaikki, ehkä hieman ”avustettuina”, löysivät myös tämän lajin. Se on ollut hyvä asia, sillä samalla roudauksella on hoitunut useamman lapsen treenit ja usein myös omakin kuntoilu. Kiireiseen perhearkeen ollaan saatu siten näin jotain optimointia. Jossain vaiheesa viime vuosina yrittäessä pysyä vanhimman poikani treenivauhdissa mukana ehdin nousta sitten A-luokkaankin mixtissä ja nelurissa.

Juuri nyt sulkapalloilu on minulle elämä – ei liian vakavasti ottaen, mutta ehkä kuitenkin vähän. Se on se meidän perheen yhteinen harrastus ja tapa viettää viikonloppuja yhdessä. Näen, että jollain tavalla olen tämän lajin parissa loppuelämäni. Pelillisesti ehkä tärkein tavoitteeni on olla kisapelikunnossa vielä 70-vuotiaana. Toinen tavoite on saada kaikki perheenjäsenet samaan kansalliseen kisaan pelaamaan, ja mielellään niin, että saamme perheestä ainakin kolme nelinpeliparia muodostettua 😉

Minulla on varmasti ollut halu edistää suomalaista sulkapalloilua enemmissäkin määrin, ei vain omaksi iloksi, mutten vain ole tajunnut sitä ennenkuin ESB tarjosi siihen tavan. Elämäntilanteeni ja ajankäytön mahdollisuuteni eivät ehkä ole optimaaliset tähän tehtävään, mutta toisaalta minusta tuntuu, että kertyneestä työ-osaamisestani olisi nyt aidosti hyötyä myös sulkapalloilussa. ESB on yksi Suomen suurimmista seuroista ja tarjoaa todella mielenkiintoisen position pitkäjänteiseen kehittämistyöhön.

Matti, Mikko ja Riikka

Tämä laji sopii kaikenikäisille, on monipuolisesti liikuttava ja tutkitusti terveyttä ja pitkää ikää edistävä. Se on niin hieno laji, että ykköstavoitteenani täytyy olla yleinen harrastajamäärän lisääminen. Ja tätähän tavoitellaan edelleen sen kautta, että jatkamme panostusta nuoriin ja huippu-urheilijoihimme, jotka molemmat tuovat lajillemme näkyvyyttä. Mutta samalla meidän on lisättävä panostusta kaikkein muidenkin liikuttamiseksi: tilastoituja lajin harrastajia on yli 20 kertaa enemmän kuin seuroissa on jäseniä. ESB:n tehtävänä tarjota sulkapalloilun riemu yhä useammalle kuntoilijalle. Opetamme heille lajia, jotta he voisivat siitä nauttia entistä enemmän!

 

Teksti: Matti Mäenpää