Kuulumisia Riosta – osa 6

Mutta kenen kuulumisia? Miltä näyttää Rio kisakatsojan puolelta? Onko järjestelyt hanskassa?

Sitä ennen kuitenkin eiliseen ja sulkapallon toiseen kisapäivään.

Nanna kohtasi alkulohkon toisessa ottelussaan Tanskan Line Kjaersfeldtin. Lukemat taulussa ottelun jälkeen 9-21, 8-21. Nanna oli hyvinkin pettynyt otteluun, koska olisi näyttää enemmän osaamistaan hyvän treenikesän ja rankan karsintavuoden jälkeen.

Onneksi me ESB:ssä tiedämme mitä sinä, Nanna, osaat. Tarvittavat 1vs1 treenit odottavat jo, kun olet valmis palaamaan takaisin kotikentälle!

RIO2016, Nanna
Kuva: Nannan Facebook

Entäs Rio kisakatsojan näkökulmasta? Ville Lång ja Rosa Haikonen matkasivat Rioon katsomaan olympialaisia ja pääsivät eilen myös tunneilmoimaan olympiasulkapalloa pariin. Ville karsi myös tietään Rioon, mutta jäi harmittavasti yhden sijan päähän olympiapaikasta. Villen mietteitä Rion kisojen alkamisesta voit lukea Villen Facebook -sivuilta.

Rosa lupasi avata hieman omaa näkemystään katsomoiden puolelta järjestelyistä ja turvallisuudesta. Rosa ja Ville vuokrasivat asunnon Airbnb -palvelun kautta, sillä hotellit olivat loppuunmyytyjä jo aikaa sitten.
”Kisajärjestelyt toimivat osittain hyvin, osittain huonosti. Kuljetukset toimivat pääasiassa hyvin ja busseja tulee tiuhaan.”

Ehkä hieman yllättäen, brasilialaiset eivät puhu juuri lainkaan englantia – eivät edes asiakaspalvelutehtävissä olevat henkilöt.
Brasilialaiset on olleet tosi ystävällisiä ja google translatorin kanssa yrittävät auttaa vaikkei yhteistä kieltä olekaan.

Se, mitä brasialaiset osaavat, on tunnelman nostatus. Eilen sulkapalloareenalla oli Rosan mukaan hyvä tunnelma ja brasilialaisia auttoivat myös innokkaat aasialaiset sulkapallofanit. Kisapaikat tarjoavat kuitenkin myös yllätyksiä… Esimerkiksi Coffee Housesta ei saa kahvia – ”It is just a name” tuli vastaus kassalta. Ruokakojujen pitäjille on nähtävästi tullut myös yllätyksenä kisaturistien määrä, kun ruoka saattaa loppua jo puolilta päivin.

Kuten Nannakin aikaisemmin jo kertoi, osa rakennuksista on saatu aikaiseksi hieman liian nopeasti.
Osassa kisapaikoista näkyy valitettavasti se, että kyse on väliaikaisesta kisoja varten rakennetusta rakennelmasta joka aiotaan purkaa kisojen jälkeen. Tämä vähän vie pois kisojen hohdokkuutta kun venuet eivät ole ihan viimeisen päälle viimeisteltyjä”, Rosa kertoo.

”Toisaalta sitten tunnelma on ollut hyvä joka lajissa mitä ollaan tähän mennessä päästy seuraamaan. Sulishallilla tunnelma tiivistyi luonnollisesti iltaa kohden, mutta kyllä jo aamusta hallilla riitti katsojia ihan kivasti.”

Lippuja on kuulemma vielä melko hyvin saatavilla, lukuun ottamatta muutamaa todella suosittua lajia, kun Tennis ja varsinkin USA:n koripallo-ottelut. Turvallisuudestakin on ollut puhetta ja kohua monessa mediassa:
”Toistaiseksi ainakin täällä on tullut ihan turvallinen olo ja näyttää ainakin että siihen on panostettu. Poliiseja tai Armeijan sotilaita on kaikkialla.”

Kiitos kommenteista Rosalle!

 

Kuulumisia Riosta – sarja jatkuu vielä sen mukaan, miten saamme kommentteja tapahtuman ytimestä. Pysykää siis vielä kuulolla!