Tavallinen tiistai ESB:ssä

Kello 8.00 Matinkylän Foreverissä, ESB:n kotihallissa. Paikalla on muutama kilpapelaaja ja valmentaja Sami Parikka. Tämä on ESB:ssä aamu, joilloin Teguh Santoso on matkannut Ruskeasuolle RIO Teamin treeneihin. Matinkylässä pidetään mukavat ja hyödylliset, tekniikkapainotteiset aamutreenit.

DSC01778
Getter, Heming ja Sami aamutreeneissä

Miksi tiistai? ESB:n tiistaihin mahtuu monenlaista ryhmää. Kentällä käyvät kilpa- ja harrastepelaajat, kouluikäiset, nuoret aikuiset, hieman vanhemmat, mutta edelleen nuorekkaat aikuiset ja myös perheen MiniSulkis -ikäiset.

Aamutreenien jälkeen päivä jatkuu pelaajilla joko koulun, töiden tai levon merkeissä, Samilla töitä riittää varmasti, vaikka kenttä tyhjeneekin. Ja sekin kenttä tyhjenee vain hetkeksi. Iltapäivän aloittaa jo 12.30 Susan ”Mattby Lekis” ja 15.30 ”Mattby Eftis”.

Mattby lekis
Mattby lekis

Sami aloittaa kello 15 ”kansainvälisen tekniikkaryhmän” kanssa, jossa joukko aikuisia miehiä on aktiivisesti kasanneet ryhmää, koska halusivat oppia lisää sulkapallosta.

Teguh aloittaa 16.30 junnujen kilparyhmän kanssa, jossa treenataan aina aluksi ja pelataan lopuksi. Iltapäivän vaihtuessa iltaan paikalle saapuvat U17- ryhmän maajoukkuepelaajat. Samin ja Tegun kanssa yhteistyössä vetämissä treeneissä on kauden mittaan nähty hyvin muidenkin seurojen pelaajia, loppukaudesta paikalla on kuitenkin useammin vain ESB:n pelureita.

Samaan aikaan, kello 17 aloittaa Riikan ryhmä, jossa on sekä harraste- että kilpajunioreita. Ryhmän pohjaideana on saada yhteen samanikäisiä pelureita, tasosta riippumatta, mutta treeneissä on kuitenkin otettu huomioon kunkin pelaajan taso. Kuudelta ensimmäinen ryhmä pääsee kotiin ja seuraavana aloittaa tyttöjen harrasteryhmä, jossa yleensä harjoitellaan jalkatöitä ja tekniikkaa pelailujen lisäksi.

Tämän kaiken päälle Foreverin kolmannessa nurkassa alkaa Susan vetämä puolen tunnin Perhesulkis ja heti perään Minisulkis! Perhesulkis on tarkoitettu 3-4 -vuotiaille ja mukana on aina yksi vanhempi, minisulkiksessa perheen juniori voi tulla treeneihin myös itsekseen. Näillä tunneilla harjoitellaan sulkapallon alkeita ilmapallojen, matalampien verkkojen ja lyhyempien mailojen kanssa. Vauhtia tunneista ei ainakaan puutu!

Perhesulkiksen menoa
Perhesulkiksen menoa

Lasten ja nuortenryhmien jälkeen on aikuisten ryhmien vuoro. Tiistaisin vuorossa Tegun vetämä miesten nelinpeliryhmä ja Samin vetämä naisten Taiturit. Molemmissa ryhmissä nähdään tuttuja kasvoja ESB:stä jo monen vuoden takaa, muutamia uudempia ja lisäksi niitä tuttuja sieltä kisahallien katsomoista. Myös Susa pääsee omien tuntiensa jälkeen nauttimaan sulkapallo-opeista ja liikkumaan itsekin!

Pitkän tiistai -päivän lopuksi, osa kilpapelaajista tulee vielä pelaamaan nelurivuorolle 20-21. Hallin lattioita on kulutettu ainakin ahkerasti tiistaisin ja monta eri-ikäistä, iloista, liikkujaa on nähty ESB:n treeneissä.

 

 

 

teksti: Riikka

kuvat: Sami